Staff

Kyo Sa Nim Mike Kuyper – 2e dan Hwa Rang Do

Kyo Sa Nim Mike begon op vijfjarige leeftijd al met het beoefenen van vechtsport. Dit was in eerste instantie Judo maar na enkele jaren miste hij toch het trappen en stoten dat hij in de films zag. Plots deed zich een mogelijkheid voor. Niet ver van zijn woning werd een Tae Kwon Do vereniging opgericht. Hij besloot langs te gaan en werd vanaf de allereerste dag lid. Zoals te lezen in de geschiedenis van Hwa Rang Do Bergen op Zoom werd deze Tae Kwon Do vereniging later een Hwa Rang Do vereniging. We kunnen dus veilig zeggen dat Kyo Sa Nim Mike al vanaf de allereerste dag betrokken is bij de vereniging.

Kyo Sa Nim Mike is de hoofdinstructeur van Hwa Rang Do Bergen op Zoom. In 2009 is hij naar het hoofdkwartier in Los Angeles afgereisd om daar twee weken intern te verblijven en uiteindelijk examen te doen voor zijn zwarte sjerp. Hiermee werd hij de vijfde Nederlander ooit die zijn zwarte sjerp behaalde. Tijdens de wereldkampioenschappen en seminars in Italië, 2016, kreeg hij de mogelijkheid examen te doen voor zijn 2e Dan.

Kyo Sa Nim Mike functioneert als hoofdinstructeur en voorzitter van Hwa Rang Do Bergen op Zoom en houdt zich op de achtergrond bezig met connecties tussen de verschillende Hwa Rang Do scholen in Nederland en het organiseren van evenementen. In het dagelijks leven functioneert hij deels als Fysiotherapeut en heeft hij een eigen praktijk voor Chinese geneeskunde en Acupunctuur.

 

 

 

Jo Kyo Nim Maikel Witjes – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Maikel Witjes is begonnen met Hwa Rang Do op achtjarige leeftijd. Hij kwam hiermee in aanmerking door de zus van Jo Kyo Nim Ray Kuijk vertelde over de nieuwe liefhebberij van haar broer. Maikel raakte nieuwsgierig, kwam voor een proefles en werd diezelfde dag nog verliefd op deze prachtige vechtkunst. Het duurde dan ook niet lang voor hij zich definitief inschreef. Wat hem op dat moment overhaalde? De verscheidenheid aan wapens waarmee getraind werd.

Maikel heeft jaren lang als vaste klant getraind onder leiding van verschillende instructeurs maar met name Kyo Sa Nim Mike. Net als iedereen heeft hij eerst het volledige Tae Soo Do programma moeten afronden waarna hij zijn weg in Hwa Rang Do kon voortzetten. Deze weg duurde dertien jaar, tot de zomer van 2016. In deze zomer is Jo Kyo Nim Maikel naar Italië gegaan om daar voor de verschillende Grand Masters examen te doen en zijn 1e dan te halen.

Sindsdien heeft Jo Kyo Nim Maikel officieel de trainingen op zaterdagochtend overgenomen. In goede samenwerking met Kyo Sa Nim Mike Kuyper en Jo Kyo Nim Ray Kuijk trainen zij samen de studenten tot een hoger niveau en laten ze men zien wat de kunst van Hwa Rang Do is.

 

 

Jo Kyo Nim Ray Kuijk – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Ray Kuijk is begonnen met Hwa Rang Do op negenjarige leeftijd. Hij is net als Kyo Sa Nim Mike één van die leden die vanaf het eerste moment lid is geworden, namelijk in 2001. Jo Kyo Nim Ray beoefent Hwa Rang Do met veel liefde, plezier en passie. Buiten de reguliere trainingen om vind je hem vaak in het park of het bos om zijn technieken door te nemen. Één van zijn sterke kanten is Go Too Gi, waar hij in 2016 wereldkampioen mee is geworden tijdens de kampioenschappen in Chianni, Italië.

Net als Jo Kyo Nim Maikel heeft hij na een weg van ongeveer vijftien jaar examen mogen doen voor zijn zwarte sjerp. Studeren in Groningen en regelmatig moeten verhuizen vormde voor hem geen excuus om niet te komen trainen. Sinds het behalen van zijn eerste Dan verzorgt hij samen met Jo Kyo Nim Maikel de lessen op zaterdagochtend, te weten: de reguliere training in Hwa Rang Do / Tae Soo Do, de Go Too Gi training en de Open Class.