Instructeurs

Sa Bum Nim Mike Kuyper – 3e dan Hwa Rang Do

Sa Bum Nim Mike begon op vijfjarige leeftijd al met het beoefenen van vechtsport. Dit was in eerste instantie Judo maar na enkele jaren miste hij toch het trappen en stoten dat hij in de films zag. Plots deed zich een mogelijkheid voor. Niet ver van zijn woning werd een Tae Kwon Do vereniging opgericht. Hij besloot langs te gaan en werd vanaf de allereerste dag lid.

Zoals te lezen in de geschiedenis van Hwa Rang Do Bergen op Zoom werd deze Tae Kwon Do vereniging later een Hwa Rang Do vereniging. We kunnen dus veilig zeggen dat Sa Bum Nim Mike al vanaf de allereerste dag betrokken is bij de vereniging. Sa Bum Nim Mike is de hoofdinstructeur van Hwa Rang Do Bergen op Zoom. In 2009 is hij naar het hoofdkwartier in Los Angeles afgereisd om daar twee weken intern te verblijven en uiteindelijk examen te doen voor zijn zwarte sjerp. Hiermee werd hij de vijfde Nederlander ooit die zijn zwarte sjerp behaalde. Tijdens de wereldkampioenschappen en seminars in Italië, 2016, kreeg hij de mogelijkheid examen te doen voor zijn 2e Dan. En in 2019 is hij na een intens examen gepromoveerd naar de 3e Dan.

Sa Bum Nim Mike functioneert als hoofdinstructeur en voorzitter van Hwa Rang Do Bergen op Zoom en houdt zich op de achtergrond bezig met connecties tussen de verschillende Hwa Rang Do scholen in Nederland en het organiseren van evenementen. In het dagelijks leven functioneert hij deels als Fysiotherapeut en heeft hij een eigen praktijk voor Oosterse geneeskunde en Acupunctuur.


Jo Kyo Nim Laura Witjes – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Laura Witjes is de enige vrouw in heel Nederland die de zwarte sjerp in Hwa Rang Do® heeft weten te behalen. Hier heeft zij meer dan vijftien jaar bloed, zweet en tranen voor moeten laten zien. Laura is als trouw lid niet meer weg te denken uit de vereniging en is sinds 2017 begonnen met het uitvoeren van een vaste ondersteunende taak, namelijk: het lesgeven aan onze jeugdleden.

Op maandag- en woensdagavond draait Jo Kyo Nim Laura de Tae Soo Do lessen voor kinderen tot 12 jaar. Haar ambitie is om deze groepen te laten groeien en de leden een sterke basis mee te geven. Daarnaast wilt Jo Kyo Nim Laura in het nieuwe seizoen gaan starten met het geven van zelfverdedigingscursussen voor vrouwen. Zij is van mening dat Hwa Rang Do® niet enkel voor mannen hoeft te zijn, maar voor iedere doelgroep in de maatschappij. En als enige vrouwelijke zwarte sjerpdrager in Nederland is zij de perfecte instructrice om andere mensen ook op weg te helpen naar de zwarte sjerp.


Jo Kyo Nim Maikel Witjes – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Maikel Witjes is begonnen met Hwa Rang Do op achtjarige leeftijd. Hij kwam hiermee in aanmerking doordat de zus van Kyo Sa Nim Ray Kuijk vertelde over de nieuwe liefhebberij van haar broer. Maikel raakte nieuwsgierig, kwam voor een proefles en werd diezelfde dag nog verliefd op deze prachtige vechtkunst. Het duurde dan ook niet lang voor hij zich definitief inschreef. 

Wat hem op dat moment overhaalde? De verscheidenheid aan wapens waarmee getraind werd. Maikel heeft jaren lang als vaste klant getraind onder leiding van verschillende instructeurs maar met name Sa Bum Nim Mike. Net als iedereen heeft hij eerst het volledige Tae Soo Do programma moeten afronden waarna hij zijn weg in Hwa Rang Do kon voortzetten. Deze weg duurde dertien jaar, tot de zomer van 2016. In deze zomer is Jo Kyo Nim Maikel naar Italië gegaan om daar voor de verschillende Grand Masters examen te doen en zijn 1e dan te halen.

Sindsdien heeft Jo Kyo Nim Maikel een deel van de lessen op zich genomen en functioneert hij als assistent instructeur. In goede samenwerking met Sa Bum Nim Mike Kuyper trainen zij samen de studenten tot een hoger niveau en laten ze men zien wat de kunst van Hwa Rang Do is.

De oplettende lezer zal niet ontgaan zijn dat Laura en Maikel dezelfde achternaam hebben. Inderdaad, broer en zus. Zowel op als naast de mat! 


Jo Kyo Nim Nick Tjia – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Nick Tjia is meer dan vijftien jaar lid van de vereniging. In de zomer van 2018, na jaren van bloed zweet en tranen, is het hem gelukt om eindelijk zijn zwarte sjerp te behalen tijdens het jaarlijkse Hwa Rang Do® evenement in Luxemburg. Jo Kyo Nim Nick had van te voren al aangegeven dat het zijn ambitie was om zelf les te gaan geven en heeft deze taak in het verleden ook al met grote regelmaat uitgevoerd.

Na het behalen van zijn nieuwste gradatie stond dan ook niets hem in de weg om de daad bij het woord te voegen.Vanaf september 2018 is Nick een extra trainingsmogelijkheid in Hoogerheide gestart. In eerste instantie als satelliet school van Bergen op Zoom maar sinds 2019 zijn zij een zelfstandige Hwa Rang Do® vereniging geworden. Zelf blijft Jo Kyo Nim Nick zijn training voortzetten in zowel Bergen op Zoom als Vlissingen. De zwarte sjerp halen is immers net als je rijbewijs halen. Dan begint het pas..!