Competitie

Hwa Rang Do® en Tae Soo Do kennen een vast curriculum. Maar daarnaast ontwikkelen we ons ook op gebied van competitie. Sparring, Grappling en Weapon Fighting zijn drie van de onderdelen die wekelijks terugkomen en getraind worden tijdens de les. Dit zijn ook alle drie onderdelen op ons toernooi.


YONGTOOGI – STANDUP FIGHTING

Yongtoogi is de sparrings methode die we gebruiken binnen Hwa Rang Do®. Het principe van het Hwa Rang Do® curriculum is samen te vatten in drie woorden “defence – takedown – submit”. Dat is dan ook precies de bedoeling in Yongtoogi. Nadat het je lukt om de tegenstander te vloeren, heb je precies vijf seconden om een submission toe te passen. Lukt je dit, dan win je de partij. Yongtoogi is snel, dynamisch en vergt veel techniek en zelfbeheersing.


GOTOOGI – SUBMISSION FIGHTING

De Koreaanse benaming voor onze vorm van grappling is Gotoogi. Gotoogi kun je het beste vertalen naar Fighting to the End. Het is een vorm van submission fighting. Dit betekent dat het gevecht eindigt zodra één van de partijen moet afkloppen door een submission. Voorbeelden van submissions zijn een verwurging, polsklem of enkelklem. Binnen Hwa Rang Do vertalen we Go Too Gi ook wel eens naar grappling, want dit is in feite waar het op neer komt. Hoewel Hwa Rang Do® altijd zal stimuleren om een gevecht uit de weg te gaan trainen we Go Too Gi om onszelf te kunnen verdedigen door iemand naar de grond te brengen en daar te controleren. Daarnaast is Go Too Gi samen met Sparring, Form en Weapon Form een onderdeel op onze toernooien.


MUGI DAERYUN – WEAPON FIGHTING

Hwa Rang Do® bevat in totaal 108 verschillende wapens, verdeeld over 20 categorieën. Een klein gedeelte van die wapens wordt gebruikt om met elkaar te sparren. Deze dynamische gevechtsmethode is uniek en valt onder Hwa Rang Do®. In tegenstelling tot het traditionele zwaardvechten is het bij Hwa Rang Do® namelijk toegestaan om de bovenbenen te raken. Deze methode is ontwikkelend door Grandmaster Taejoon Lee en voegt een volledig nieuwe dimensie toe. Beginners zullen starten met de grondbeginselen van het zwaardvechten. Pas later zullen zij les krijgen in competitie en het hanteren van andere wapens.