Instructeurs

Jo Kyo Nim Nick Tjia

– 1e Dan Hwa Rang Do ® 

JKN Nick is 1e Dan Hwa Rang Do en beoefend deze vechtkunst al meer dan 15 jaar. Hij traint

onder leiding van SuSuk Sa Bum Nim Alex Krijger (4e Dan Hwa Rang Do). In 2019 heeft JKN Nick

samen met JKN Laura en JKN Nander zijn 1e Dan Hwa Rang Do behaald in Luxemburg.

In September 2019 heeft JKN Nick zijn eigen locatie geopend en geeft nu onder andere les in Bergen op Zoom en Hoogerheide, naast deze rol functioneert JKN Nick ook als penningmeester en vertegenwoordigt hij de verenigingen in Nederland. De lessen die JKN Nick volgt is onder leiding van SSBN Alex (4e Dan Hwa Rang Do) en in combinatie met de digitale trainingen.

JKN Nick is ongeveer 15 jaar geleden begonnen met Tae Soo Do in Nederland te beoefenen. Vanaf het eerste moment altijd bezig geweest om 1e Dan Hwa Rang Do te behalen. De ups en downs hebben hele mooie ervaringen gegeven. Trainingen in Italië met SuSuk Sa Bum Nim en de instructeurs en leden van Italië, de seminars van Do Joo Nim en Kuk Sa Nim. Al deze ervaringen en de meeste complete vechtkunst deelt hij graag met zijn leden.


Jo Kyo Nim Laura Witjes – 1e Dan Hwa Rang Do ® 

Jo Kyo Nim Laura Witjes is de enige vrouw in heel Nederland die de zwarte sjerp in Hwa Rang Do® heeft weten te behalen. Hier heeft zij meer dan vijftien jaar bloed, zweet en tranen voor moeten laten zien. Laura is als trouw lid niet meer weg te denken uit de vereniging en is sinds 2017 begonnen met het uitvoeren van een vaste ondersteunende taak, namelijk: het lesgeven aan onze jeugdleden.

Op maandag- en woensdagavond draait Jo Kyo Nim Laura de Tae Soo Do lessen voor kinderen tot 12 jaar. Haar ambitie is om deze groepen te laten groeien en de leden een sterke basis mee te geven. Daarnaast wilt Jo Kyo Nim Laura in het nieuwe seizoen gaan starten met het geven van zelfverdedigingscursussen voor vrouwen. Zij is van mening dat Hwa Rang Do® niet enkel voor mannen hoeft te zijn, maar voor iedere doelgroep in de maatschappij. En als enige vrouwelijke zwarte sjerpdrager in Nederland is zij de perfecte instructrice om andere mensen ook op weg te helpen naar de zwarte sjerp.


Jo Kyo Nim Nander Witjes – 1e Dan Hwa Rang Do

Jo Kyo Nim Nander Witjes is begonnen met Hwa Rang Do op achtjarige leeftijd. Hij kwam hiermee in aanmerking doordat zijn oudere zus en broer die Hwa Rang Do beoefende. Nander raakte nieuwsgierig, kwam voor een proefles en werd diezelfde dag nog verliefd en lid op deze prachtige vechtkunst.  

Wat hem op dat moment overhaalde? De verscheidenheid aan wapens waarmee getraind werd. Nander heeft jaren lang als vaste klant getraind onder leiding van verschillende instructeurs maar met name Su Suk Sa Bum Nim Alex. Net als iedereen heeft hij eerst het volledige Tae Soo Do programma moeten afronden waarna hij zijn weg in Hwa Rang Do kon voortzetten. Deze weg duurde tien jaar, tot de zomer van 2018. In deze zomer is Jo Kyo Nim Nander naar Luxemburg gegaan om daar voor de verschillende Grand Masters examen te doen en zijn 1e dan te halen.

Sindsdien heeft Jo Kyo Nim Nander een deel van de lessen op zich genomen en functioneert hij als assistent instructeur. In goede samenwerking met Su Suk Sa Bum Nim Alex trainen zij samen de studenten tot een hoger niveau en laten ze men zien wat de kunst van Hwa Rang Do is.

De oplettende lezer zal niet ontgaan zijn dat Laura en Nander dezelfde achternaam hebben. Inderdaad, broer en zus. Zowel op als naast de mat!