Geschiedenis

Hwa Rang Do Bergen op Zoom is in een ver verleden begonnen als Tae Kwon Do vereniging. De toenmalige leraar had na drie jaar echter geen tijd meer om de vereniging in stand te houden en liet het aan de leden over. Die zijn op zoek gegaan naar een vervangende instructeur en daar kwam Alex Krijger om de hoek.

Alex Krijger heeft in samenwerking met Erik Huijsman de vereniging een helpende hand geboden. Echter gaven zij geen les in Tae Kwon Do maar in de traditionele vechtkunst Hwa Rang Do. De vereniging ging akkoord met deze omslag en zo ontstaat in Augustus 2001 officieel de vereniging Hwa Rang Do Bergen op Zoom.

Mike Kuyper, welke al lid was van de voormalig Tae Kwon Do vereniging, haalde in een recordtijd van twee jaar en vier maanden zijn zwarte band in de vooropleiding Tae Soo Do. Vanaf dit moment begon hij langzaam maar zeker de lessen over te nemen en zette hij zijn persoonlijke training voort in Vlissingen. Tot op de dag van vandaag is Mike nog steeds de hoofdinstructeur in Bergen op Zoom.

Hwa Rang Do Bergen op Zoom heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een actieve vereniging voor jong en oud. Naast de reguliere lessen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn deelname aan de avondvierdaagse, meerdaagse trainingskampen, seminars in binnen en buitenland, deelname aan de wereldkampioenschappen in Italië, toernooien, examens, introductielessen op middelbare scholen en naschoolse opvang, strandtrainingen, survival trainingen in het bos en ga zo maar door.

Naast het serieus aanleren van traditionele vechtkunst en het ontwikkelen van sterke karaktereigenschappen vinden wij plezier en kameraadschap minstens zo belangrijk!